Ajánlott termékek

Hírlevélre jelentkezem:


Leiratkozás:

facebook

Téli Mátra Teljesítmény Túrán a Yamahások

    

 

 

 

 

 

 (Alíz és Peti beszámolója)

 

      Petivel közösen tavaly nyáron voltunk először teljesítmény túrán. Akkor az Éjszakai Mátrai Csillagokon vettünk részt a HRSE (Hajdú Rendészeti sportegyesület) keretén belül. A túra nagy élményt adott mind a sötétségnek, a csapatnak és a túrázás jellegének köszönhetően.

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

Most mikor megláttunk az Egyesületnél a kiírást, rögtön gondolkodóba estünk, különösen Peti, és aztán jelentkeztünk is.

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A HRSE-ből végül 32-en mentünk egy bérelt busszal! Illetve páran még személygépkocsival közelítették meg a rajt helyszínét. Az órák óta folyamatos havazás miatt azonban csak nagyon lassan tudtunk haladni. Így 8 óra után érkeztünk meg Mátrafüredre. Egy gyors csoportfotó után gyorsan mentünk regisztrálni, majd mindenki nekivágott a kiválasztott távjának. 4 lehetőségünk volt, melyek mindegyikén volt indulónk:  S 18,7km, M 25,2km, L 34km, XL 40,5km.  Az útvonalak kezdeti szakasza megegyezett mindegyiknél. Majd különváltak. Az M és az XL útvonal vitt fel a Kékesre, az L-es pedig Galyatetőre hágott fel.

 

 

 

 

 

 

 

Mindegyik szakaszon kisebb csoportokban vágtunk neki a túrának a szakadó hóesésben, mely egész nap kitartóan esett, hogy igazán méltó legyen a megnevezéshez: Téli Mátra TT.

 

 

 

 

Peti a 40km-es távval kacérkodott, de a kései érkezés miatt végül a 34-esek kis csapatához csatlakozott. Útvonaluk csúszós és kalandos volt. Több meredek szakaszon csak kötél segítségével, vagy csúszva lehetett haladni

 

 

 

 

 

 

Peti legnagyobb élménye, mikor egy ilyen részen leguggolva, a talpán és a motoros protektoros kesztyűjén támaszkodva csúszott le gyorsan, majd egyre gyorsabban. Egy huppanó megdobta, aminek következtében a lába előrelendült, és a talpa helyett a fenekére érkezett. És a lendület még mindig vitte. Pont szembe egy fának… Annyi ideje volt, hogy gyorsan felmérje, hogy befeszített lábbal törés lenne a vége, így behajlította a térdét még a becsapódás előtt. Így ép bőrrel…, illetve csontokkal megúszta a kalandos lejtmenetet, és a célban már fülig érő szájjal, a maga lendületes „Petis” stílusában regélte nekünk az élményeit.

 

 

Annyi ideje volt, hogy gyorsan felmérje, hogy befeszített lábbal törés lenne a vége, így behajlította a térdét még a becsapódás előtt. Így ép bőrrel…, illetve csontokkal megúszta a kalandos lejtmenetet, és a célban már fülig érő szájjal, a maga lendületes „Petis” stílusában regélte nekünk az élményeit.

 

 

 

 

 

 

 

Mi a 19-es távon kényelmesen túráztunk, kevesebb hangsúlyt fektettünk a túra sport értékére, inkább csak úgy lazán kirándulósra vettük a tempót. Még így is lefőttünk az emelkedők során. Azért nekünk is voltak kihívásaink pl. a számtalan patakátkelés, és a jónéhány keskeny, jeges szakaszok során.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mi lányok nem győztünk a bokrokban, szúrós bozótososban kevésbé csúszós talaly után kutatva utat vágni magunknak - a fiúk megmosolyogtatására. Mi meg persze örültünk minden kis sár nyomvonalnak, mert az stabilabb volt. Indulásunk után nem sokkal kerítettem egy botot, amit a túra végéig el sem engedtem, társammá fogadtam, és utólag belátom ez bölcs cselekedet volt. És ami még végig velünk volt utunk során, az a jó hangulat, ami jellemző minden rendezvényre, ahol a HRSE megjelenik.

 

 Mivel nem siettünk, a srácok, miután minket, csapattársaikat átsegítettek az akadályokon, amit az anyatermészet elénk görgetett, a további túrázónak is támaszt nyújtottak. Nagyon jó volt látni ezt az önzetlen bajtársi együttműködést., és ilyen helyen jól is jön mindenkinek.

   

A HRSE legbátrabbjai futva tejesítették a túra leghosszabb, 40,5 km-es szakaszát, méghozzá olyan tempóban, hogy nemhogy a 34, 25-ös, de még a mi 19 km-es csapatunkat is lehagytak!!

Majd’ egy órával hamarabb értek be!! Sok eséssel, elcsúszással, néha fenéken, néha négykézláb.


Az élményekről meséljenek tovább a fényképek:

További képek a HRSE facebook oldalán itt találhatók.

 

« Vissza
Elérhetőségek


  • 4033 Debrecen, Sámsoni út 104.
  • Tel: (52) 532-555
  • E-mail:
  • Web: www.mathekerekpar.hu

Térkép


4033 Debrecen, Sámsoni út 104.

Itt is megtalálsz minket:


1993-2013 Máthé Motor Debrecen - Minden jog fenntartva WebDeb - Ahol a weblapok születnek