Ajánlott termékek

Hírlevélre jelentkezem:


Leiratkozás:

facebook

Az ülésmagasságról

 

 GEPIDA kerékpár Debrecen 

 

Megint egy tévhitet kell eloszlatnunk.

 

Sokan azt gondolják, hogy akkor megfelelő az nyereg magassága, ha azon ülve, lábaink biztonsággal leérnek a talajra  -  de ez NEM IGAZ!   

 

 

Egy alacsonyra állított ülés valóban adhat egy biztonságérzetet,  de így tekerni – térdeinkkel a nyakunkban – hosszabb úton egy kínszenvedés, és a tetejében látványnak is groteszk!

 

 

Akkor helyes a hajtás  -  ergonómiai, erőátviteli és nem utolsósorban az izületeink számára is  -   ha lábaink a pedál alsó helyzetében éppen nem nyújtódnak ki teljesen  -  ahogy ezt a képeken láthatjuk!

 

 

 

 Igaz, hogy ebben az esetben megálláskor le kell szállnunk a nyeregből  –  de nincs ezzel semmi baj  –  feltéve, ha helyesen van megválasztva a kerékpárunk vázmérete, és nem "akadunk" fel a felső vázcsőbe ott, ahol nem szabadna...

 Lásd:   Milyen vázméret való nekem?

 

Beállításnál a nyereg befogatásánál található kis sín segítségével az ülést előrébb vagy hátrébb tolhatjuk -  míg a szögét közel vízszintesre állítva -  kereshetjük meg a számunkra ideális pozíciót.

 

A magasságnál érdemes alulról indulni, és onnan fokozatosan emelni a nyerget, majd az optimum közeli pozícióknál már csak fél-fél centikkel „játszani”. Ha hajtás közben nyújtózkodva billegünk a nyergen, tudhatjuk, hogy már túl magasan járunk, tehát lejjebb kell engedni azt.

 

(Figyelem!   A pedált soha ne sarokkal vagy „telitalppal”, hanem a lábbegyünkkel nyomjuk! Lásd kép!)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Akik most kételkednek soraimban, kérem hogy 

tegyenek egy próbát!

 

Állítsák be az ülésüket a leírtak szerint, és néhány napig használják úgy a kerékpárt!

 

Ennyi idő elég az új és helyes pozíció megszokáshoz - majd tegyenek egy ellenpróbát.  Állítsák vissza  a nyerget az eredeti helyére, és ekkor fogják igazán megérteni, hogy miről is beszélek! :)

 

 

   GEPIDA  Debrecen  

 

 

« Vissza
Elérhetőségek


  • 4033 Debrecen, Sámsoni út 104.
  • Tel: (52) 532-555
  • E-mail:
  • Web: www.mathekerekpar.hu

Térkép


4033 Debrecen, Sámsoni út 104.

Itt is megtalálsz minket:


1993-2013 Máthé Motor Debrecen - Minden jog fenntartva WebDeb - Ahol a weblapok születnek