Ajánlott termékek

Hírlevélre jelentkezem:


Leiratkozás:

facebook

Mire figyeljünk kerékpár vásárlásnál?

 

A lényeg a részletekben !

 

 

Ezúttal arról szeretnék írni, hogy   mire érdemes figyelnetek kerékpár vásárláskor  -  és  ahogy a címben is írtam:

 

- A lényeg a részletekben van elrejtve! 

 

 

 

A javaslatom, hogy mielőtt kerékpárt vesztek - bárhol is legyen az  alaposan vegyétek szemügyre a részletek kidolgozását.  Ezekből a jellemző részletekből - melyekre mindenképpen érdemes odafigyelni  - emelek ki most néhányat:

 

- Ha teheted, nézdd meg, hogy gyárilag hogy vannak becsomagolva!   Egy igényes csomagolás, minőségi tartalmat sejtet!

 

- Ismert, jó hangzású név-e a márka, amit választottál?   Van-e képviselete a közeletekben, akire számíthatsz a szakszerű szervizeléssel és alkatrészellátással kapcsolatban? 

 

Vizsgáld meg a vázon a hegesztések minőségeit!  - mert ugye ez a szilárdsági szempontokon túl, árulkodó a további alkatrészek milyenségét illetőleg is. (Vajon vállal-e a gyártó "élettartam garanciát" a vázra?)

 

 

 

- Vedd szemügyre a fényezés minőségét, alapozását, egyenletességét, finomságát! 

 

Milyen alkatrészekből építkeztek?   Egy látványos vázra "rálapátoltak" kínai vackokat, mint  pl. nyúlós, műanyag fékek?  -  vagy saját logóval ellátott  minőségi alkatrészekből  áll a bicaj?

 

Simítsd végig a kezed a váz feliratain.  A matricákbesárgultak,  amik máris kezdenek felválni? -  vagyigényesek, szépek, "felé lakkozottak"? 

 

- Húzd be a féket!  Máris szorul, és "kásás" az egész?  - vagy könnyed járású, határozott nyomásponttal? 

 

-  Állíts a nyereg magasságán!  Úgy kell "birkózni" az üléssel, miközben már le is dúródott a festék? - vagykönnyedén állítható, esetleg még meg is van zsírozva a nyeregcső?

 

 

 

 

 

Nos, hát ezzel a szemléletmóddal érdemes nézegetnetek a kerékpárokat, és így jó eséllyel fogtok egy  minőségi bringát  választani, mint a GEPIDA   -   egy KLT kerékpár helyett.    (KLT márka  =  KerékpárnakLátszó Tárgy. :))

 

És végül még két jótanács!

Ne "akciót" akarjatok vásárolni, hanem kerékpárt!  Ne azt nézzétek, hogy mit, mennyiről, és hogyan akcióztak le -  amit esetleg éppen előtte áraztak fel...   Az aktuális árat arányítsátok a valós felszereltséggel, és  minőséggel.

Ha csak lehet, ne interneten vásároljatok bringát! Sok kellemetlenségtől óvhatjátok meg magatokat, mint:  szállítási sérült kerékpár, mégsem jó a vázméret, nem pont olyan bringa színe, mint ahogy a monitoron látszott, mégsem olyan kényelmes, nem pont olyan a felszereltsége, stb, stb.

 

Inkább válasszatok egy segítőkész, korrekt szakkereskedést, ahol személyes kapcsolatot tudtok kialakítani!  Ahol ki tudjátok próbálni a bicajt - többféle vázmérettel, többféle nyereggel stb.  Ahol beállítják Nektek megfelelően, ahol később is szívesen látnak a kérdéseitekkel,  szervizeléssel, és minden egyéb gondotokkal. 

 

Mi hisszük, hogy a kerékpár árához  nem csak egy használati tárgy tartozik, hanem hozzá az odafigyelésünk és törődésünk is! 

 

Üdvözlettel:       Máthé Tamás

 

... Miért ne bringáznál Te is?  ...

 

 

 

« Vissza
Elérhetőségek


  • 4033 Debrecen, Sámsoni út 104.
  • Tel: (52) 532-555
  • E-mail:
  • Web: www.mathekerekpar.hu

Térkép


4033 Debrecen, Sámsoni út 104.

Itt is megtalálsz minket:


1993-2013 Máthé Motor Debrecen - Minden jog fenntartva WebDeb - Ahol a weblapok születnek